Blogs

Uitleg blog

Heb je ook ervaring met je woning? Vertel je verhaal en schrijf een blog.
Ook aanbieders kunnen onder voorwaarden een inhoudelijk blog schrijven.

30 juli 2019

Tijdens het gasloos maken van ons 1979 hoekhuis waren we met name gericht op het  beperken van de warmtevraag in de winter en het duurzaam opwekken van die warmte.

02 maart 2018

In onze voorgaande blogs vertelden we voornamelijk over (de soms moeizame oplossing van) onvolkomenheden van onze energieneutrale woning.

01 maart 2018

We hadden de afspraak om met ons bouwteam in mei 2016 opnieuw de energie- en comfortprestaties van ons huis te evalueren, waarbij zowel de energie- en comfortprestatie van het huis als het functioneren van de installatie(s) aan de orde zouden komen.

26 februari 2018

In 2014 hebben wij onze woning (een hoekwoning in een rijtje van 4) ingrijpend gerenoveerd en energieneutraal gemaakt. Van het hele proces hebben we in eerdere blogs uitgebreid verslag gedaan.

25 mei 2016

Ben je op zoek naar een mooie, praktische, gezonde (ecologische) en energiegevende inrichting van je huis? Je kunt dan letten op:

31 juli 2015

… met Nul-op-de-Meter op de horizon. Ons plan: in 3 stappen van een woning met label D naar een woning zonder gasaansluiting en een energierekening van niks. Waarom in 3 stappen als het ook in één kan en waarom doen wij daar 10 jaar over?

30 juni 2015

Twee woorden die voor de meeste huiseigenaren totaal onbekend zijn, bij velen een verkeerd beeld oproepen en toch o zo belangrijk zijn voor en comfortabel huis: dampopen en luchtdicht.

10 juni 2015

Verschillende buren hadden het al gedaan: het dak naar buiten getrokken waardoor de zolderverdieping met 3x6m groter wordt. Het verschil met ons eigen huis is, dat zij een tussenwoning hebben en wij een hoekwoning en het tweede verschil is dat onze dakopbouw de eerste stap naar een energieneutrale woning moet worden: stap-voor-stap naar energieneutraal, daar geloven wij in - en de gemeente dan?

02 juni 2015

Vroeg de aannemer toen hij de deur uit liep na ons eerste bouwteam overleg.

29 mei 2015

Om met het goede nieuws te beginnen: die nul op de meter die halen we wel. Maar daarbij zijn ook wat kanttekeningen te maken. Op 21 mei hebben we met het hele bouwteam (architect, aannemer en adviseurs) het eerste gebruiksjaar geëvalueerd.