Ervaringen

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem of lucht en zet dat om in bruikbare warmte voor de verwarming. Er zijn warmtepompen die warmte uit de bodem halen (Warmtepomp met bodembron) of warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht halen (lucht/water warmtepomp).

Vrijstaande woning - 1949, Wageningen - Bodem/water warmtepomp
Ervaringen "Let op: energiebehoefte voor verwarming heeft verreweg het grootste aandeel in het totale energieverbruik van de woning. 1 m3 gas komt overeen met ongeveer 10 kWh"
Ervaringen Niet in het huis plaatsen, maakt nogal wat herrie in verband met de compressor. Bij ons ideaal want hij hangt netjes in de schuur.
Vrijstaande woning - 2013, Bodegraven - Bodem/water warmtepomp
Ervaringen Geen enkele storing mee gehad en werkt al gedurende een winter en zomer probleemloos. Energetische rendement (COP) kan echter beter en de stilstandsverliezen van de warmtapwaterboiler zouden ook nog beter/minder kunnen zijn.
Vrijstaande woning - 2012, Ede - Bodem/water warmtepomp
Ervaringen Iets lagere isolatiewaarden zijn gecompenseerd met efficiënte water-water warmtepomp. Denk heel goed na voordat je een lucht-luchtwarmtepomp neemt: juist als je veel warmtevraag hebt, zijn de luchttemperaturen ook laag, waardoor het rendement dramatisch laag kan worden.
Vrijstaande woning - 2012, Ede - Bodem/water warmtepomp
Ervaringen "Zeer tevreden"
Vrijstaande woning - 2010, Sellingen - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen Koppeling solar in samenwerking met fabrikant optimaliseren
Tussenwoning - 1850, 's-Hertogenbosch - Bodem/water warmtepomp
Ervaringen Zijn er anderen met ervaring met het gebruik van oppervlaktewater??
Ervaringen LWP scheelde 2/3 in het gasverbruik, na aanpassing van de software 80% van de ruimteverwarmingsvraag met Techneco Elga. Toename van comfort doordat de stooklijk tot nul (c) buiten ca. 40 c CV water produceert, i.t.t. HTV van stadsverwarming. .
Tussenwoning - 1997, Lelystad - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen "Voor dakuitbouw / slaapkamer geen CV leidingen door het huis maar Airco/Inverter, hoofdzaak verwarmen. Het werkt uitstekend; in 2011 temperatuur in de wijk -21° C. maar warmtepomp deed het prima!"
Vrijstaande woning - 2010, Vijlen - Lucht/water warmtepomp
Ervaringen Extra optie voor meer comfort. Niet noodzakelijk voor onze warmtevoorziening, wel voor nog wat extra gemak zodat we in de winter gedurende een langere periode kunnen genieten bijvoorbeeld van een vakantie.